+31615654676          info@vlemminxbomen.nl        

Kwekerij

Door middel van de vermeerderingstechniek van het enten, stekken en zaaien worden er bomen geteeld. Zorgvuldig gekozen selecties van bomen worden ingekocht en in het najaar en voorjaar uitgeplant. Elk perceel is voorzien van A.M. vrijverklaring van de Plantenziektekundige dienst. Ook zijn wij aangesloten bij de stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw. Deze organisatie voert regelmatig controles uit m.b.t. eventuele ziektes en letten tevens op soort echtheid.

Duurzaam ondernemen

Wij werken volgens het credo ”Duurzaam Ondernemen”. Wij verstaan onder duurzaam ondernemen op een zodanige manier ondernemen en gebruik maken van de omgeving, bodem. Licht, lucht, water en energie dat het evenwicht van deze zaken zo min mogelijk worden verstoord. Ons bedrijf staat aan het begin van de keten, om die reden laten wij ambachtelijk vakmanschap en moderne bedrijfsvoering hand in hand gaan.

Wij hebben een uitgebreid machinepark

Daarnaast beschikt ons bedrijf over een modern en uitgebreid machinepark. Deze verlicht de lichamelijke arbeid maar draagt ook bij aan een constante kwaliteit van onze bomen.

Bij al onze bomen worden machinaal stokken geplaatst, met als doel om onze op-plant zo recht mogelijk te laten groeien, wat de basis vormt voor spillen en/of jonge laan-en parkbomen die door geteeld worden naar een lengtemaat van 200/250cm tot diktemaat 14-16.

Onze bomen worden zorgvuldig gerooid en verzendklaar gemaakt. Als onze percelen liggen vast aan het bedrijf het geen in het rooiseizoen een snelle levering mogelijk maakt.